Rețetă pentru maioneză de post – este sănătoasă, nu îngrașă, și se face ușor

Rețetă pentru maioneză de post – este sănătoasă, nu îngrașă, și se face ușor

Aveți nevoie de: 2 bucăți de avocado,3 linguri ulei de măsline presat la rece,2 linguri zeamă de lămâie,2 linguri de apă,sare de mare
Cum se prepară? Scoate sâmburele de la avocado, pune crema într-un bol mai mare. Adaugă restul ingredientelor, treptat, în timp ce amesteci cu ajutorul unui mixer. Bate timp de 30 de secunde până devine mătăsos și cremos. Pune într-un borcan care se închide etanș și depozitează la frigider.

Beneficiile consumului de avocado. Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le prezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante. Au proprietati antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declansarii diverselor tipuri de cancer
Au capacitatea de a proteja ficatul impotriva cirozei si hepatitei virale, potrivit cercetatorilor japonezi, coordonati in cadrul unui studiu de catre profesorul Hirokazu Kawagishi Conțin anumiți compuși care inhiba si distrug celulele cancerului oral Ajută la creșterea nivelului de colesterol bun în organism (HDL) și la reducerea celui rău (LDL), precum și la diminuarea numărului de trigliceride în sânge Mențin sanatatea sistemului cardiovascular, prin continutul in vitamina B6 si acid folic, doua substante care regleaza nivelul homocisteinei (compus asociat cu un risc crescut de imbolnavire cardiaca); intrucat contin vitamina E, glutation si grasimi mononesaturate, fructele de avocado protejeaza inima si sustin activitatea cardiaca
reglează hipertensiuna arterială, prin conținutul bogat de Potasiu protejează celulele sănătose ale organismului de acțiunea radicalilor liberi, prin fitonutrienții furnizați (polifenoli și flavonoizi), deci scad riscul dezvoltării bolilor inflamatorii și degenerative

Comentariile sunt oprite.