Prăjitura cu cremă de ciocolată și rom – nimic mai bun

Prăjitura cu cremă de ciocolată și rom – nimic mai bun

Prăjitura cu cremă de ciocolată și rom – Probabil nu ai mai mâncat niciodată, și nici nu știi ce ai pierdut… Întâmpină-ți invitații cu un desert delicios și savuros! Ne delectăm cu ciocolată când simțim nevoia de ceva dulce, ne ajută să ne calmăm atunci când suntem nervoși sau o facem cadou celor dragi. Este perfectă în orice situație! Când vine vorba de prăjituri, cuvintele sunt de prisos. Ce poate fi mai bun decât o prăjitură cu cremă de ciocolată?

Ingrediente:380 g făină,90 g zahăr,240 g unt,3 gălbenușuri,1 plic de praf de copt,150 g zahăr pudră,2 linguri de dulceață,2 linguri de cacao,rom
Cum se prepară? Amestecă făina cu praful de copt într-un bol mare împreună cu zahărul, 140 g unt și 3 gălbenușuri până când obții o compoziție omogenă. Împarte aluatul obținut în trei părți egale și coace-le pe dosul unei tăvi pentru aproximativ 10 minute. Separat, amestecă restul de unt cu zahărul pudră, dulceața, cacaua și romul până când obții o cremă consistentă. După ce se coc foile, fărâmițează una dintre ele și adaug-o în cremă. Bate cele 3 albușuri rămase de la ouă la bain-marie împreună cu zahărul până când se leagă. Pune într-o tavă o foaie de aluat, crema și cealaltă foaie, apoi toarnă și amestecul de albușuri și dă compoziția la cuptor pentru 10 minute.

Comentariile sunt oprite.