Prăjitura Opera – Nu am crezut că este atât de bună, aș găti-o în fiecare zi

Prăjitura Opera – Nu am crezut că este atât de bună, aș găti-o în fiecare zi

Daca ai timp trebuie neaparat sa faci prajitura asta. Nu este deloc dificil de facut insa dureaza cam 3 ore pana o termini – dar rezultatul final este excelent. Cremoasa, insiropata si extrem de gustoasa. Incearc-o neaparat.

Ingrediente necesare pentru blaturi: 50 gr de zahar, 5 albusuri de ou, 250 gr faina de migdale, 250 gr de zahar pudra, 80 gr faina alba 000, 5 oua intregi, 40 gr de unt, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 lingura de ulei, 80 gr de ciocolata neagra Ingrediente necesare pentru crema de cafea: 100 gr de zahar, 150 ml de lapte, 30 gr de boabe de cafea, 3 galbenusuri, 160 gr de unt, esenta de cafea, 1 lingura de cafea instant (ness) Ingrediente necesare pentru crema de ciocolata:  110 ml de smantana de frisca, 2 linguri de unt la temperatura camerei, 150 gr de ciocolata neagra, 2 linguri de miere Pentru siropul de cafea: 1 esenta de cafea, 1 lingura de ness, 300 ml de apa, 130 gr de zahar

Cum se pregateste aceasta prajitura? Primul pas – pregatirea blatului Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zeama de lamaie si zaharul (adaugat treptat) – spuma trebuie sa fie tare si lucioasa. In alt bol se bat cele 5 oua intregi cu zaharul pana devin cremoase iar mai apoi se adauga faina de grau cernuta impreuna cu faina de migdale – se bat timp de 4-5 minute si mai apoi se adauga untul ce trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca spuma de albusuri cu a doua compozitie, cu ajutorul unei spatule cu miscari de jos in sus. Pentru coacere avem nevoie de 2 tavi la fel – tapetate cu hartie de copt – se imparte crema in jumatate si se pune fiecare parte de crema in tava – se pune la cuptor pentru 10 minute la 230 grade… Se lasa 10 minute la racit si se taie fiecare blat in jumatate. Se topeste ciocolata (80 grame) cu putin ulei la baie de abur sau la cuptorul cu microunde – 2 din foi se ung cu acest sirop, se aseaza o alta foaie pestea partea insiropata, se rastoarna foile si se baga in frigider. Pregatirea cremei de cafea: Se pune la fiert laptele impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si boabele de cafea. Galbenusurile se bat cu cealalta jumatate de zahar pana devin cremoase. Dupa ce laptele a fiert, se strecoara si se toarna (o parte din cantitatea de lapte) treptat peste oua – se amesteca repede dupa care se pune crema obtinuta peste restul de lapte si se pune la foc mic – se amesteca continuu pana se ingroasa. Crema obtinuta se bate amesteca cu nessul si se bate cu mixerul la viteza cea mai mare pana se raceste – pune untul la temperatura camerei si mixeaza din nou pana devine cremoasa si fina… Crema de ciocolata: Ciocolata se topeste la baie de abur iar smantana pentru frisca se incalzeste si se amesteca cu mierea. Se amesteca ciocolata topita cu frisca, pune untul, mixeaza putin si da la rece pana devine mai consistenta… Pregatirea siropului de cafea – se fierb toate ingredientele si apoi se lasa la racit Glazura – se pun toate ingredientele la baie de abur si se amesteca continuu. Glazura trebuie sa fie aproape rece inainte de a fi folosita… Montarea prajiturii: Se pune una din foile insiropate anterior cu ciocolata intr-o tava (mai mare decat blatul) iar stratul de ciocolata trebuie sa fie in jos – se insiropeaza – se pune jumatate din cantitatea de crema de cafea – se pune alt blat – insiropeaza-l – pune crema de ciocolata Se pune al treilea blat – insiropeaza-l – crema de cafea – al doilea blat cu insiropat cu ciocolata (ciocolata sa fie in sus) si se pune la frigider macar 3 ore. Se mai poate face o glazura de ciocolata topita, daca doriti… Pofta buna!

Comentariile sunt oprite.