Prăjitura Cappuccino – o fac în fiecare săptămână pentru că este favorita mea

Prăjitura Cappuccino – o fac în fiecare săptămână pentru că este favorita mea

Prăjitura Cappuccino – o fac în fiecare săptămână pentru că este favorita mea – pentru a pregăti și voi prăjitura Cappuccino, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Blat: 7 oua, 150 g zahar, 150 g faina, 2 plicuri a 12,5 g / fiecare cappuccino, 50 g nuca prajita si macinata, 50 g nuca prajita si sfaramata, 1 plic praf de copt (10 g) Cremă: 225 g zahar, 250 g unt sau margarina rama, 3 oua, 5 plicuri a 12,5 g / fiecare cappuccino, Sirop: suc de portocale + rom sau zeama de compot Strat de frișcă + ornat: 2 plicuri frisca350 ml lapte rece

Cum se prepară? Preincalziti bine cuptorul si tapetati o tava cu hartie de copt (32x 40 cm). Cum se prepară blatul? Intr-un bol, cerneti faina impreuna cu praful de copt si amestecati-le cu cappuccino. Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul si rebateti pana se intareste. Adaugati pe rand galbenusele si bateti usor, apoi inglobati cu o lingura amestecul cu faina, iar la sfarsit amandoua felurile de nuca. Turnati amestecul in tava pregatita si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 20-25 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti din tava pe un gratar si lasati la racit. Cum se prepară crema? Puneti intr-un vas la bain-marie ouale intregi si zaharul, amestecand continuu, apoi dupa cateva minute adaugati cappuccino. Lasati pe baia de aburi circa 15 min frecand continuu, pana se ingroasa bine. Lasati sa se raceasca complet, apoi adaugati pe rand cate 1 lingura din crema, in untul frecat spuma, omogenizand de fiecare data. Insiropati bine blatul ( al meu a crescut foarte mult de aceea am preferat sa-l tai in doua si sa pun crema la mijloc). Puneti deasupra crema, apoi frisca batuta spuma tare cu laptele si decorati cu putin praf cappuccino sau cum doriti. Se dă la rece. Poftă bună!

Comentariile sunt oprite.