Cartofi gratinați la cuptor cu smântână, ierburi aromatice și cașcaval – un deliciu

Cartofi gratinați la cuptor cu smântână, ierburi aromatice și cașcaval – un deliciu

Cartofi gratinați la cuptor cu smântână, ierburi aromatice și cașcaval – pentru a-i pregăti, veți avea nevoie de următoarele ingrediente…

Ingrediente: 5 cartofi mari, 150 ml smantană pentru gătit, 200 g cascaval ras, un pliculeț condimente Fuchs pentru cartofi, sare și piper după gust, un ou, un cubuleț de unt, puțin rozmarin uscat

Cum se prepară? Se spală bine cartofii si se fierb intregi (in coajă) aproximativ 15 minute. Cartofii trebuie să fie fierti doar pe jumătate, fiindcă acestia vor fierbe in sos mai tarziu, atunci cand vor fi introdusi la cuptor. După ce au fiert, cartofii se scurg de apa, și se lasă să se răcească. Cartofii se curătă de coajă, se taie in bucătele cat mai mici, se pun peste ei condimentele fuchs, sare si piper dupa gust, rozmarinul uscat, oul, și smantana. Se amestecă bine toate condimentele , se unge cu unt o tava rotunda si se pun cartofii la copt in cuptorul incins la 180˚ pentru circa 30-35 de minute. După primele 30 de minute se scoate tava si se presară cascavalul ras, apoi se mai lasă la copt circa 5 minute. Se pot servi calzi sau reci, ca fel principal sau garnitură. Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Comentariile sunt oprite.