Prăjitură Fanta – o prăjitură savuroasă, o rețetă ușoară, pe placul tuturor

Prăjitură Fanta – o prăjitură savuroasă, o rețetă ușoară, pe placul tuturor

Prăjitură Fanta – o prăjitură savuroasă, o rețetă ușoară, pe placul tuturor – pentru a pregăti Prăjitura Fanta, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 4 linguri făină, 2 lingurițe de cacao, 100 ml ulei, un plic praf de copt, un plic praf de sare Ingrediente pentru cremă: 500 grame brânză de vaci, 200 grame unt, 150 grame zahăr pudră, o lingurita esenţă de vanilie Ingrediente pentru glazură: 2 plicuri budincă de vanilie, 800 ml suc Fanta, 5 linguri zahăr

Cum se prepară? Prepararea blatului Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, peste ele se adaugăm uleiul în fir subţire şi se continuă mixarea. Se amestecă intr-un bol făina cu cacaoa şi praful de copt. Albuşurile se mixează spumă cu un praf de sare şi se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri. Se amestecă uşor, cu mişcări de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o tavă cu dimensiunea de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava la copt in cuptorul încălzit la 180 grade Celsius si se coace pentru circa 25-30 de minute. După ce blatul este copt se lasă la răcit in tavă… Prepararea cremei Se mixează untulcu zahărul pudră până devine spumos. Peste compozitie se adăugă brânza, esenţa şi se continuă mixarea. Crema se iintinde peste blatul răcit, se nivelează si se dă tava la frigider pentru circa o oră. Prepararea glazurii Budinca se prepară conform indicaţiilor de pe plic, și în loc de lapte se folosesc cei 800 ml Fanta. Se amesteca pana se ingroasă și când este puţin călduţă se toarnă peste stratul de cremă. Se da la rece pentru două ore, apoi prăjitura se poate tăia şi servi… Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Comentariile sunt oprite.