Prăjitură Hortansa – un desert dulce și rafinat, ușor de preparat

Prăjitură Hortansa – un desert dulce și rafinat, ușor de preparat

Prăjitură Hortansa – un desert dulce și rafinat, ușor de preparat – pentru a-l pregăti, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru foi: 10 albuşuri, 300 grame zahăr, 300 grame nucă măcinată, 4 linguri rase cu făină, o linguriţă amoniac Ingrediente pentru cremă: 250 grame unt cu peste 80% grăsime, 10 galbenuşuri, 300 grame zahăr, 250 ml lapte, 2 linguri cu vârf amidon alimentar Ingrediente pentru Krantz: 3-4 linguri zahăr, o mână de nuci

Cum se prepară? Prepararea foilor: într-un bol adanc se pun albusurile amestecate cu un praf de sare, si se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul treptat si se continua mixarea pana se obtine o bezea alba si tare. Peste compozitia de albusuri, se adauga faina, nuca macinata și amoniacul stins, apoi se amesteca pana toate ingredientele sunt perfect incorporate. Compozitia obtinuta se imparte in trei parti egale si se pun la copt 3 foi. Se foloseste pentru coacere o tava cu dimensiunea de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt si se coc foile in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius. Aveti grija ca foile se coc destul de repede se lasa circa 10-15 minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Dupa ce s-au copt si s-au rumenit se lasa sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui cutit cu lama lata, se desprind cu grija foile de pe hartia de copt. Se procedeaza similar pentru cele 3 foi.

Prepararea cremei: într-o cratita se pun galbenusurile amestecate cu zaharul si se mixeaza 2-3 minute, apoi se adauga amidonul diluat cu lapte, se amesteca bine si se pune la fiert pe foc mic, amestecand continuu cu o spatula din lemn pana ce crema incepe sa se ingroasa, apoi se opreste focul si se lasa crema la racit. Separat intr-un bol se mixeaza untul tinut la temperatura camerei. Crema de galbenusuri racita se adauga peste unt, putin cate putin, si se amesteca cu grija sa nu se taie…

Prepararea decorului Krantz: într-o oala se pune la caramelizat zaharul, se adauga peste nuca si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se rastoarna pe un fund uns in prealabil cu ulei si se lasa sa se raceasca, apoi se marunteste. Asamblarea prajiturii: în aceasi tava in care au fost coapte foile, se pune o folie alimentara,se aseaza prima foaie, apoi se intinde o parte din crema, se aseaza a doua foaie se intinde din nou crema, și se completeaza cu a treia foaie peste care se pune restul de crema. Peste cremă se prsara kranțul maruntit, si se lasa prajitura la rece peste noapte pana a doua zi, apoi poate fi portionata. Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Comentariile sunt oprite.