Rețeta de clătite pe care nu aș schimba-o niciodată

Rețeta de clătite pe care nu aș schimba-o niciodată

Ingrediente: 1 doza de bere fara alcool, 3 linguri zahar, esenta de portocala, sare, 2 linguri ulei, 400 g faina, 2 pliculete zahar vanilat, 1 plic praf de copt.

Mod de preparare: Pentru inceput, amestecam zaharul cu ulei. Adaugam berea, esenta de portocala, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Amestecam foarte bine pana la omogenizare, pe urma lasam aluatul obtinut 20 de minute. Prajim prima clatita intr-o tigaie incinsa cu ulei. Coacem pe ambele parti, la foc mic, pana se rumeneste frumos. Procedam la fel cu restul de aluat, dar prajim fara ulei. Pentru umplutura, amestecam 100 de grame de ciocolata cu 3 linguri de zahar si 2 linguri de apa. Punem compozitia obtinuta pe baie de aburi si amestecam pana la omogenizare. Umplem clatitele cu ciocolata pregatita anterior.

Bonus: Prajitura cu mere in stil italian.

Ingrediente necesare: 200 g unt, 500 g făină, 4 lingurițe praf de copt, sare, 300 g zahăr, 4 ouă, 2 lămâi, 2 pachețele de zahăr vanilat, 150 ml lapte, 8 mere.
Mod de preparare: 1. Într-un bol, cernem făina. Adăugăm praful de copt, sarea, zahărul și amestecăm foarte bine. 2. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm untul și amestecul de făină. Mixăm bine, pe urmă adăugăm laptele și coaja de lămâie. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen. 3. Cu ajutorul unui cuțit, decojim și curățăm merele, pe urmă le tăiem cubulețe. 4. Tapetăm o tavă cu unt. Turnăm uniform jumătate din cantitatea de aluat, pe deasupra adăugăm merele pregătite anterior iar la final adăugăm aluatul rămas. 5. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

Comentariile sunt oprite.