Cremşnit cu frișcă și cremă de vanilie – consistenţa cremei fac din acest desert un adevărat deliciu

Cremşnit cu frișcă și cremă de vanilie – consistenţa cremei fac din acest desert un adevărat deliciu

Pentru a pregăti cremșnit după această rețetă, veți avea nevoie de… Ingrediente: 1 pachet foi cremşnit, 250 ml frişcă lichidă Ingrediente pentru cremă: 400 ml lapte, 4 gălbenusuri, 4 linguri făină, 150 g zahăr, 2 fiole esentă de vanilie, un plic zahăr vanilat, un pachet de unt Pentru decor: 150 g zahăr pudră

Cum se prepară? Făina se amestecă cu laptele rece, se omogenizează bine cu un tel si se lasă deoparte. Gălbenusurile se bat spumă impreună cu jumătate din cantitatea de zahăr si zahărul vanilat. Cand si-au dublat volumul se adaugă lapte rece cu făina si se mixează pană la omogenizare. Se pune crema de vanilie pe foc mic, se adaugă esenta de vanilie si se amestecă pană se ingroasă. Cand este gata se ia de pe foc si se lasă la răcit. Untul se mixează cu restul de zahăr pană se spumează si se adaugă peste crema fierbinte, apoi se mai mixează circa 4-5 minute pană se obtine o cremă fină.

Asamblarea prăjiturii Într-o tavă se asează o foaie, se toarnă crema rece, se întinde cu o spatulă sau un cuţit cu lamă groasă, apoi se toarnă frisca bine bătută, se nivelează uniform, se acoperă cu o altă foaie si se dă la rece de pe o zi pe alta. Se taie cu un cuţit foarte bine ascutit si se serveste presărată cu zahăr pudră. Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Comentariile sunt oprite.