Prăjitură cu budincă de portocale – un desert cu „buzunare” adorat de toți copiii

Prăjitură cu budincă de portocale – un desert cu „buzunare” adorat de toți copiii

Prăjitură cu budincă de portocale – un desert cu „buzunare” adorat de toți copiii – Pentru a-l pregăti, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente blat: 300 grame făină, 4 ouă, 125 ml ulei, 200 grame zahăr, 30 grame cacao, 250 ml lapte, o linguriţă praf de copt, o fiolă esenţă de vanilie, un praf de sare Ingrediente pentru budinca de portocale: 2 plicuri praf de budincă de vanilie, 750 ml suc de portocale fără acid, 50 grame zahăr Ingrediente pentru glazură: un plic cu budincă de ciocolată și 100 g ciocolată cu lapte

Cum se prepară? Prepararea aluatului Se cerne făina împreună cu cacaua, se adaugă praful de copt, zahărul , sarea , esenţa de vanilie, ouăle bătute, laptele şi uleiul. Se amestecă foarte bine ingredientele până obţinem o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de 20/30 cm,tapetată cu hârtie de copt si se da la copt in cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru circa 35-40 de minute. După ce este copt se scoate blatul din cuptor si se lasa să se răcească. Se formează buzunarele prăjiturii, se poate folosii o ustensilă de scos cotorul merelor, sau o teavă mai mică . Folosind aceste ustensile veti scoate doapte din prăjitură, iar golurile rămase se vor fi umplute cu budinca de portocale.

Prepararea budincii Se diluează praful de budincă cu puţin suc de portocale iar restul de suc se pune la fiert într-o cratiţă la foc mediu. În momentul în care sucul începe să fiarbă se adaugă praful de budincă diluat. Se amestecă continuu până când budinca se va îngroşa şi va deveni translucidă. Se ia budinca de pe foc si se toarnă fierbinte peste prăjitura. Crema de budincă se nivelează uniform pană va intra in fiecare buzunar al prăjiturii. Budinca de ciocolată se va prepara conform instuctiunilor de pe ambalaj si cand este aproape de ingrosare se vor adăuga bucătile de ciocolată măruntite. Se amestecă pană se topeste bine toata ciocolata apoi se toarnă fierbinte peste stratul de budincă de portocale. Se poate orna deasupra cu fulgi de ciocolată sau friscă. Se lasă să se răcească si se bagă prăjitura la frigider pentru două ore după care se poate tăia si servi . Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Comentariile sunt oprite.