Tort diplomat delicios – merită savurat chiar şi dacă te-ai hotărât să ţii regim

Tort diplomat delicios – merită savurat chiar şi dacă te-ai hotărât să ţii regim

Tort diplomat delicios – merită savurat chiar şi dacă te-ai hotărât să ţii regim – pentru a pregăti acest tort diplomat, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente: 5 gălbenusuri, 180 g zahăr, 2 pliculete zahăr vanilat (sau o fiolă de esentă de vanilie), 500 ml lapte, 9 foite gelatină sau 15 g gelatină granule, 250 g smantană pentru friscă, o portocală, un ciorchine de strugure, 4-5 căpsuni, o pară, 2 banane, o cutie compot de ananas, 2 kiwi, 200 g piscoturi de sampanie

Cum se prepară? Intr-un bol se pune gelatina la inmuiat in apă rece (foitele de gelatină, se pun in multă apă rece; dacă folositi gelatina granule, se pune apă cat să treacă cu două degete peste ele si se lasa circa 10 minute sa se inmoaie). Gălbenusurile se freacă cu zahărul pană se albesc. Laptele se incălzeste si se toarnă peste compozitia de gălbenusuri. Compozitia se pune intr-un bol metalic si se pune la bain-marie timp de aproximativ 10 minute, si se amestecă des să nu se lipească. Compozitia obtinută va fi destul de lichidă. După 10 minute de stat la bain marie, crema se dă deoparte si se lasă să se răcorească. Se adaugă foitele de gelatină, se amestecă bine si se lasă la răcit. Frisca se bate cu zahărul vanilat sau esenta de vanilie si se incorporează in compozitie. Crema se tine la frigider pană se pregătesc fructele. O formă de copt cu diametrul de 26 cm se tapetează cu folie transparentă .

Pregătirea fructelor: portocalele se curătă de coajă, si de nervuri si se taie in cubulete mici, apoi se pun intr-o strecurătoare să se scurgă sucul din ele. La fel se procedează cu kiwi , para, strugurii si cu căpsunile. Bananele se curătă de coajă se taie rondele subtiri si se stropesc cu zeamă de lămaie, pentru a nu se innegri (se oxidează repede). Ananasul se scurge bine de zeamă. Peretii si fundul formei se imbracă in felii de ananas, kiwi, banane si portocale. Peste ele se toarnă jumătate din compozitia răcită si se nivelează. Se presară felii subtiri de banană, bucăti de pară, struguri si căpsuni, sau bucătele de ananas. Tortul se tine circa 12minute la frigider, să se inchege putin compozitia, apoi se toarna restul de cremă deasupra, peste fructe. Se asează un strat de piscoturi pe toata suprafata tortului, si se apasă usor. Se acoperă forma cu folie alimentară si se lasă la frigider pentru minim 4 ore , după care se răstoarnă cu grijă pe platoul de servit si se ornează cu friscă bătută si fructe după imaginatia fiecăruia. Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Comentariile sunt oprite.