Cum se face traditionala Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță

Cum se face traditionala Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță

Ciulamaua de pui este un preparat specific romanesc foarte gustos si apreciat de noi toti. Se prepara rapid si rezultatul ii va bucura pe toti cei ai casei. Iata de ce ai nevoie…

Ingrediente: 6 aripioare de pui, 150-200 grame ciuperci champignion crude, o ceapa mica sau o jumatate, un morcov intreg, 1-2 catei de usturoi, 150 g smantana groasa sau de gatit, sare, piper, patrunjel verde, 2 linguri faina sau amidon de porumb, mămăliguță

Cum se prepară? In cratita cu ulei de masline adauga cateii de usturoi taiati in doua si lasa-i sa se prajeasca, apoi scoate usturoiul si arunca-l. Am adaugat ceapa taiata marunt marunt si am lasat doar sa se inmoaie putin, apoi am pus aripioarele si ciupercile taiate feliute si am mai lasat sub capac cateva minute. Am adaugat apoi apa cat sa acopere carnea ( daca aveti zeama de carne e si mai bine) si am pus un morcov intreg sa fiarba cu carnea, pentru gust.Am adaugat sare si putin oregano. Daca scade apa pe parcursul fierberii (si o sa scada), mai adaugati cate putina apa, sa fie mereu acoperita carnita.

Cand e fiarta carnita, se scoate morcovul si apoi se desfac doua linguri de faina sau amidon ( mai bine) in putina apa, se adauga smantana si se amesteca foarte bine, apoi se subtiaza putin cu apa dn cratita, ca sa nu faca cocoloase cand o turnati. Se pune in fir subtire si se amesteca mereu sa se omogenizeze uniform, se mai lasa sa dea 2-3 clocote si apoi se opreste focul. Se pune deasupra patrunjel verde tocat. Mamaliguta se face dupa preferinte, eu de obicei pun in ea putin unt si un cub de branza topita sau mozzarella in functie de ce am prin casa. Secrete din bucatarie: 1. Ciulamaua se poate face pe orice fel de carnita de pui, dar tre sa fie alba musai si sa aiba smantana. 2. Ciupercile sunt optionale, poti prepara si fara ciuperci.

Comentariile sunt oprite.