Musaca de cartofi în vas yena – Se face din 500g carne tocată, 5-6 cartofi, sos de roșii, smântână, ouă și condimente

Musaca de cartofi în vas yena – Se face din 500g carne tocată, 5-6 cartofi, sos de roșii, smântână, ouă și condimente

Ingrediente: 500 g carne tocată, 5-6 cartofi, 3 linguri sos de roșii, 1 foaie de dafin, cimbru, mărar, pătrunjel, sare, piper, 3 linguri smântână, 3 ouă, 2 cepe.

Mod de preparare: 1. Pentru început, punem cartofii la fiert. 2. Într-un bol, amestecăm carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt. Adăugăm 500 ml de apă, condimentele, pătrunjelul și sosul de roșii. Amestecăm foarte bine. 3. Într-un bol separat, batem smântâna cu ouăle. 4. După ce s-au răcit, tăiem cartofii rondele. Pe un vas yena, așezăm un strat de cartofi. Pe deasupra, adăugăm un strat de carne tocată iar la final acoperim cu un strat de smântână. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos.

Comentariile sunt oprite.