Bune de te lingi pe degete – Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Bune de te lingi pe degete – Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Pentru prepararea acestei retete sunt necesare urmatoarele ingrediente: Pentru aluat: 500 ml apa, 250 g margarina la pachet, 50 g zahar tos, 360 g faina, 6 oua, un praf de sare. Pentru crema de vanilie: 4 oua, 270 g zahar tos, 200 g faina, 750 ml lapte, 5 pliculete de vanilie. Pentru glazura: 120 g ciocolata cu lapte, 70 g margarina, o lingura de apa, 2 linguri de ulei, 2 linguri de cacao

Cum se prepara? Prepararea acestei prajituri incepe cu pregatirea aluatului: Se pune apa intr-un castron (sau o cratita, insa NEAPARAT trebuie folosit un vas care poate fi asezat pe flacara), se adauga margarina necesara si se lasa pe foc pana cand aceasta se topeste, scrie iladies.ro. Dupa ce margarina s-a topit, se adauga zaharul tos, un praf de sare si se amesteca pana cand se topeste tot zaharul. Dupa ce se topeste zaharul se ia vasul de pe foc si se adauga 360 g de faina.

Se amesteca viguros, cu ajutorul unei linguri de lemn, pana cand faina se incorporeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa. Se lasa coca la racit. Dupa ce aluatul ajunge la temperatura camerei se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare ou, pana cand se inglobeaza in coca. Aluatul obtinut se toarna in pos si cu ajutorul acestuia se vor forma, in tava tapetata cu hartie de copt, eclere lunguiete. Se va pastra o distanta de 1 cm intre eclere.

Dupa ce au fost formate eclerele, se da tava la cuptorul preincalzit la 220 grade, si se lasa la copt pentru 25 – 30 minute, pana cand eclerele devine usor rumenite. Dupa ce s-au copt, se scoate tava din cuptor si se lasa eclerele la racit.

Cat timp se racesc eclerele, se poate prepara crema de vanilie: Se sparg cele 4 oua intr-un vas si se bat bine cu telul. Se adauga zaharul tos si pliculetele de zahar vanilat si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga faina si se amesteca, cu ajutoul telului, pana cand aceasta este inglobata in compozitie. La final se adauga laptele si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia, dupa care se aseaza vasul intr-o cratita cu apa si se da pe foc, la bain-marie, aproximativ 15 min (pana cand crema se ingroasa). Dupa ce crema s-a ingrosat, aceasta se ia de pe foc si se lasa la racit, la temperatura camerei.

Pentru glazura: Intr-un vas se adauga ciocolata rupta in bucatele, se adauga margarina, apa si uleiul si se aseaza vasul, intr-o cratita cu apa, pe foc. Se lasa compozitia la baie de abur, pana cand se topesc toate ingredientele, iar compozitia devine omogena. Peste compozitia obtinuta se adauga 2 linguri de cacao si se amesteca cu un tel, pentru a evita formarea cocoloaselor, pana cand se dizolva cacaua.

Dupa ce sunt gata, atat coca, cat si crema si glazura, se poate trece la asamblarea eclerelor: Dupa ce aluatul copt s-a racit, se va lua fiecare ecler in parte si se va cresta pe mijloc. Se vor umple eclerele cu crema de vanilie. Dupa ce vor fi umplute cu crema, eclerele se vor inmuia, pe jumatate, in glazura si se vor aseza pe un platou. Pentru un plus de savoare, eclerele vor fi tinute la frigider inainte de a fi servite. Sa le savurati cu drag – Pofta buna!

Comentariile sunt oprite.