Găluște cu prune, caise, vișine sau căpșuni – Cei mai gustoși gomboți pe care-i puteți face acasă

Găluște cu prune, caise, vișine sau căpșuni – Cei mai gustoși gomboți pe care-i puteți face acasă

Găluște cu prune, caise, vișine sau căpșuni – Cei mai gustoși gomboți pe care-i puteți face acasă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente: 700 g cartofi albi, 150 g făină, 2 ouă, 50 g griș, 180 g pesmet, 75 g zahăr, 40 g unt, 6 prune, 2-3 linguri zahăr, sare

Mod de preparare: 1. Spălăm cartofii, pe urmă îi punem la fiert, fără să îi decojim. 2. Spălăm prunele, le tăiem în jumătate și le amestecăm cu 2-3 linguri de zahăr. 3. Amestecăm pesmetul cu untul topit. Punem vasul la fiert, pe foc mic, până când pesmetul se rumenește frumos. Adăugăm 75 de grame de zahăr, amestecăm, pe urmă lăsăm compoziția la răcit. 4. După ce au fiert, decojim cartofii și îi facem piure. 5. Lăsăm piureul de cartofi la răcit pentru 4-5 minute.

6. Adăugăm ouăle, sarea, făina, grișul și mixăm până când obținem o compoziție omogenă.. 7. Punem un vas cu apă la fiert. Când apa a început să clocotească, adăugăm o lingură de ulei. 8. Cu mâinile ude, formăm o biluță din compoziția de piure. În mijloc, așezăm o jumătate de prună și formăm un pachețel, în formă de minge. Procedăm la fel cu ingredientele rămase. 9. Așezăm câte 3-4 biluțe în vasul cu apă clocotită. Când încep să iasă la suprafață, înseamnă că sunt gata. 10. Scoatem găluștele din vas, cu ajutorul unei spumiere. La final, le dăm prin pesmet.

Comentariile sunt oprite.