Iată cum poți curăța covoarele foarte simplu, fără să le mai duci la curățătorie

Iată cum poți curăța covoarele foarte simplu, fără să le mai duci la curățătorie

Covoarele mari trebuie intretinute cu grija, deoarece nu este tocmai simplu sa le duci la curatatorie. Covoarele mai mici se intretin mai usor, insa pentru cele mari trebuie sa inveti sa le cureti chiar tu, acasa. Exista o metoda simpla si ieftina pentru a-ti curata covoarele acasa, iar noi iti voi prezenta aceasta metoda in articolul ce urmeaza.

Pentru curatare, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: Otet alb – o treime de pahar Bicarbonat de sodiu – 1 lingura; Detergent pentru haine – de asemenea, 1 lingura; Apa fierbinte – cantitatea sa ar trebui sa fie stabilita de tine, astfel incat sa ramana 5 cm gol in pulverizator; un pulverizator ramas de la o solutie de curatat.

Amestecati toate ingredientele de mai sus si turnati totul in pulverizator. Pulverizati pe suprafata covorului, dupa care lasati-l 3-4 minute si apoi frecati-l cu o perie speciala pentru covoare. Intr-un lighean separat, pune-ti apa calduta si putin otet, apoi luati o carpa curata, inmuiati-o in lighean si stergeti usor covorul. Covorul urmeaza sa se usuce rapid, daca lasati geamurile deschise. Daca va grabiti, puteti folosi uscatorul pentru a-l usca.

Comentariile sunt oprite.