Nu te saturi cu o porție, garantat – Piept de pui în sos de smântână, usturoi și pătrunjel

Nu te saturi cu o porție, garantat – Piept de pui în sos de smântână, usturoi și pătrunjel

Ingrediente:3 bucăți piept de pui, 50 g unt, 1 lingură ulei de măsline, 3-4 căței de usturoi, 250 ml supă, 150 g smântână, 50 g parmezan , 2 lingurițe suc de lămâie, pătrunjel, 1/2 linguriță cimbru, 1/2 lingură boia de ardei dulce, sare, piper.

Mod de preparare: 1. Spălăm carnea de pui pe urmă o tăiem cubulețe sau fâșii, în funcție de preferințele dumneavoastră. O condimentăm cu sare, piper, boia și o lăsăm la marinat 60 de minute. Într-o tigaie adâncă topim jumătate din cantitatea de unt. 2. Adăugăm uleiul în tigaie pe urmă carnea de pui. Gătim 5-10 minute până când bucățile de carne sunt bine rumenite, apoi le așezăm pe o farfurie.
3. Într-un vas separat, topim untul rămas. Adăugăm supa de pui, parmezanul dat prin răzătoare, sucul de lămâie și cimbrul. Condimentăm cu sare și piper și fierbem, pe foc mic, până la primul clocot. Pe urmă, adăugăm smântâna și usturoiul zdrobit. 4. Amestecăm bine până când obținem un sos dens și omogen. Pe urmă, adăugăm bucățelele de carne și pătrunjelul mărunțit. Acest fel de mâncare se servește alături de mămăliguță sau crutoane. Poftă mare!

Comentariile sunt oprite.