Plantele care pun ţânţarii pe fugă: pot fi păstrate în ghiveci sau folosite după ce au fost uscate

Plantele care pun ţânţarii pe fugă: pot fi păstrate în ghiveci sau folosite după ce au fost uscate

Tantarii reprezinta una dintre marile problemele care apar vara. Intepaturile acestor insecte reprezinta in continuare o problema care sperie multe persoane din cauza faptului ca acestea pot transmite diferite boli. Daca nu sunteti adeptul produselor din magazine care se aplica pe piele, plantele pot reprezenta solutia pentru voi, scrie adevarul.ro. Avand un miros specific, acestea resping tantarii din interiorul casei voastre si nu mai este nevoie sa apelati la produse chimice.

Lavanda. Lavanda este o planta medicinala ale carei proprietati au fost recunoscute inca din antichitate. Planta decorativa si multifunctionala, mirosul acesteia goneste tantarii. Puteti instala ghivece de lavanda pe terasa sau in interiorul casei. Menta. Apartinand familiei Lamiaceae, menta este o planta foarte aromata care are multe proprietati medicinale. Conform unui studiu realizat de cercetatorii indieni, uleiul de menta este un remed1u puternic impotriva larvelor de tantari.

Geranium/Muscata. Numita si pelargonium sau muscata, aceasta este o planta erbacee din familia Geraniaceae. Frunzele sale au un parfum placut pentru oameni, dar nu si pentru tantari. Pentru a folosi geraniul in mod optim, sfaramati cateva frunze si aplicati lichidul rezultat pe gat, picioare, maini, etc.

Pyrethrum/ Floarea raiului/Musetel persan. Pyrethrum este o planta erbacee, cunoscuta ca foarte bun insectifug. Cu efectul sau de respingere impotriva tantarilor, o puteti folosi sub forma de pudra pentru a va proteja casa. Pelin. Este o planta aromatica de culoare gri-argint a carei miros respinge tantarii. Odata uscate, frunzele si florile sunt un insecticid eficient atat pentru interiorul, cat si pentru exteriorul casei.

Comentariile sunt oprite.