Prăjitură delicată cu miere, mac și cremă de griș – Rețeta mea preferată de vară

Prăjitură delicată cu miere, mac și cremă de griș – Rețeta mea preferată de vară

Prăjitură delicată cu miere, mac și cremă de griș – Rețeta mea preferată de vară – Pentru a pregăti și voi acest deliciu, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente blat cu miere: 400 g făină, 150 g unt, 2 ouă, 1-2 linguri miere, 145 g zahăr, 1 linguriță praf de copt. Ingrediente blat cu mac: 4 albușuri, 160 g zahăr, 1 linguriță suc de lămâie, 1 lingură amidon de porumb, 3 linguri semințe de mac. Ingrediente pentru cremă: 370 ml lapte, 7 linguri griș, 1 plic zahăr vanilat, 3 linguri zahăr pudră, 200 g unt

Mod de preparare: 1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle cu zahăr. Adăugăm mierea, untul și făina amestecată cu praful de copt. Mixăm bine până la omogenizare. 2. Acoperim o tavă (24×24 cm) cu hârtie de copt. Turnăm uniform jumătate din cantitatea de aluat și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 10 minute. 3. Procedăm la fel cu aluatul rămas. 4. Pentru blatul cu mac, batem albușurile spumă. Treptat, adăugăm zahărul și amestecăm. Adăugăm sucul de lămâie și mixăm până când obținem o spumă tare și densă.

5. Adăugăm făina, amidonul și semințele de mac. Amestecăm, pe urmă turnăm aluatul într-o tavă de copt. Coacem la temperatura de 170 de grade, timp de 25 de minute. 6. Pentru cremă, punem laptele la fiert. Adăugăm zahărul tos, zahărul vanilat și amestecăm bine. Când laptele a început să fiarbă, adăugăm grișul. După ce am obținut o cremă densă, luăm vasul de pe foc și adăugăm untul. 7. Tapetăm primul blat cu jumătate din cantitatea de cremă. Pe deasupra, așezăm blatul cu mac pe care îl tapetăm cu crema rămasă. La final, decorăm cu zahăr pudră. Poftă mare!

Comentariile sunt oprite.