Rețeta originală – Prăjitura Fanta, cu brânză dulce și budincă de vanilie

Rețeta originală – Prăjitura Fanta, cu brânză dulce și budincă de vanilie

Rețeta originală – Prăjitura Fanta, cu brânză dulce și budincă de vanilie – Pentru această delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 120 g zahăr, 50 ml ulei, 80 g făină, 20 g cacao, 1 linguriță praf de copt, 1 esență de vanilie, sare. Ingrediente pentru cremă: 500 g brânză dulce, 250 g unt, 200 g zahăr pudră, 100 g stafide. Ingrediente pentru glazură: 500 ml suc Fanta, 1 pachet budincă de vanilie

Mod de preparare: 1. Separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr. Treptat, adăugăm uleiul și amestecăm bine. 2. Batem albușurile spumă, împreună cu zahărul rămas. Pe urmă, turnăm bezeaua în compoziția de gălbenușuri. Adăugăm praful de copt și amestecăm foarte bine. 3. Treptat, adăugăm făina cernută și pudra de cacao. Amestecăm cu grijă, de jos în sus. 4. Acoperim o tavă cu hârtie de copt și o tapetăm cu ulei. Turnăm aluatul și coacem blatul. Verificăm dacă este copt, folosind o scobitoare.

5. Pentru cremă, batem untul cu zahărul pudră. Adăugăm stafidele hidratate, brânza și amestecăm bine până la omogenizare. 6. Tapetăm blatul (rece) cu crema obținută. 7. Pentru glazură, dizolvăm pudra de budincă în sucul Fanta. Amestecăm bine, pe foc mic, până când obținem o cremă densă și omogenă. La final, tapetăm prăjitura cu budinca obținută, pe urmă o punem la frigider. Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Comentariile sunt oprite.