Mămăligă cu brânză și ou, la cuptor (Taci și Înghite) – Se numește așa pentru că nimeni nu scoate un sunet la masă

Mămăligă cu brânză și ou, la cuptor (Taci și Înghite) – Se numește așa pentru că nimeni nu scoate un sunet la masă

Mămăligă cu brânză și ou, la cuptor (Taci și Înghite) – Se numește așa pentru că nimeni nu scoate un sunet la masă – Pentru această bunătate de rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare: 300 g mălai, 300 g șuncă afumată de porc, 200 g brânză ricotta, 200 g brânză telemea, 200 ml smântână, 1.5 l lapte, 4 ouă, 2 linguri ulei, 1/2 linguriță sare

Mod de preparare: 1. Tăiem șunca de porc, cubulețe mici. Pe urmă, o călim într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, timp de 5 minute. 2. Punem laptele la fiert. Adăugăm sarea și amestecăm. Când laptele a început să fiarbă, adăugăm mălaiul. Mixăm bine, cu ajutorul unui tel, până când obținem o compoziție fină și omogenă. 3. După ce am obținut o mămăligă densă, oprim focul și adăugăm smântâna sau iaurtul. 4. Amestecăm bine până la omogenizare. 5. Tapetăm o tavă de copt (diametru 20 cm) cu unt. Turnăm o treime din cantitatea de mămăligă, pe urmă o nivelăm. 6. Pe deasupra, adăugăm jumătate din cantitatea de telemea, dată prin răzătoare, și brânză ricotta. 7. Adăugăm o treime din cantitatea de șuncă. 8. Acoperim cu a 2-a treime din cantitatea de mămăligă. Pe deasupra, adăugăm brânza rămasă și a 2-a treime din cantitatea de șuncă afumată. La final, acoperim cu un ultim strat de mămăligă. 9. Cu ajutorul unei linguri, formăm 4 găuri, în care așezăm ouăle. Pe deasupra, adăugăm șunca rămasă. 10. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. Să aveți poftă!

Comentariile sunt oprite.