Prăjitura Parlament – Rețeta clasică

Prăjitura Parlament – Rețeta clasică

Pentru blat: 2 cani de nuca prajita, 7 albusuri, 7 lg zahar, 7 lg nuca macinata, 3 lg faina, 1 praf de copt

MOD DE PREPARARE: Tapetam o tava cu hartie de copt si punem un tava nucile prajite, astfel incat sa acoperim toata suprafata tavii. Albusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o spuma tare iar apoi adaugam nuca amestecata cu faina si praful de copt. Amestecam usor cu o lingura de lemn iar apoi turnam compozitia in tava, peste nuca. Dam tava la cuptorul preincalzit. Cand blatul e copt il rasturnam pe un platou astfel incat nuca sa ramana deasupra.

Crema: 400 gr crema de ciocolata din comert, 7 galbenusuri, 7 lg zahar, 2 lg apa, 500 ml frisca, biscuiti cat sa acoperim prajitura

MOD DE PREPARARE: Peste blatul copt intindem crema de ciocolata. Acoperim cu un strat de biscuiti. Mixam galbenusurile cu zaharul si apa iar apoi le fierbem pe aburi pana se ingroasa. Lasam la racit. Crema rece o amestecam cu frisca batuta iar apoi o intindem peste prajitura. Deasupra se presara aschii de ciocolata. Dam prajitura la rece cateva ore, cel mai bine de seara pana dimineata iar apoi o putem taia cu un cutit inmuiat in apa calda.

Comentariile sunt oprite.