Să tot faci gogoși de post după rețeta asta

Ingrediente: 500 g făină, 50 ml ulei, 4 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 25 g drojdie, 200 ml apă, esență de vanilie, sare, zahăr pudră

Mod de preparare: 1. Într-un bol, dizolvăm drojdia în 3 linguri de apă călduță. Adăugăm o lingură de zahăr și amestecăm bine.

2. Într-un bol separat, turnăm făina. Adăugăm zahărul, sarea și zahărul vanilat. Adăugăm compoziția lichidă, apa, esența de vanilie, uleiul și amestecăm bine până la omogenizare.

3. Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe din aluat. La final, prăjim gogoșile într-o tigaie încisă cu ulei, până se rumenesc bine. Să le savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...