Cea mai buna reteta din punctul meu de vedere, va sfatuiesc cu mare caldura sa o incercati.
INGREDIENTE:
Unt – 200 g
Făină – 3 căni
Ouă – 2 bucăţi
Zahăr – o jumătate de cană
Drojdie uscată – 10 g
Gem sau magiun – pentru umplutură;
MOD DE PREPARARE:
Cerneți făina şi puneți-o într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată, amestecați.
Daţi untul rece prin răzătoare mare, direct în bolul cu făină.
Frecați făina şi untul până obțineți fărâmituri.
Mixați ouăle cu zahăr până la o compoziție pufoasă.
Uniți ingredientele lichide cu cele uscate şi frământați aluatul.
Lăsați aluatul pregătit 15 minute să se odihnească.
Apoi întindeți aluatul într-un cerc. Tăiați-l triunghiuri. Ungeți aluatul cu gem şi rulați cornulețele.
Puneți cornulețele pe tava presărată cu făină şi dați-le la cuptor.
Coaceți desertul în cuptorul preîncălzit la temperatura 180 grade Celsius, timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc frumos.