Se topesc în gură! Uite rețeta celor mai delicioase cornulețe cu gem

Cea mai buna reteta din punctul meu de vedere, va sfatuiesc cu mare caldura sa o incercati.

INGREDIENTE:

Unt – 200 g

Făină – 3 căni

Ouă – 2 bucăţi

Zahăr – o jumătate de cană

Drojdie uscată – 10 g

Gem sau magiun – pentru umplutură;

MOD DE PREPARARE:

Cerneți făina şi puneți-o într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată, amestecați.

Daţi untul rece prin răzătoare mare, direct în bolul cu făină.

Frecați făina şi untul până obțineți fărâmituri.

Mixați ouăle cu zahăr până la o compoziție pufoasă.

Uniți ingredientele lichide cu cele uscate şi frământați aluatul.

Lăsați aluatul pregătit 15 minute să se odihnească.

Apoi întindeți aluatul într-un cerc. Tăiați-l triunghiuri. Ungeți aluatul cu gem şi rulați cornulețele.

Puneți cornulețele pe tava presărată cu făină şi dați-le la cuptor.

Coaceți desertul în cuptorul preîncălzit la temperatura 180 grade Celsius, timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc frumos.

Loading...