Chifteluțe de cartofi, fragede, cu verdeață și usturoi – savuroase, sățioase și foarte ușor de preparat

Se pot servi ca si aperitive alaturi de diverse dip-uri, dar si ca fel principal de mancare alaturi de o friptura preparata la gratar si o salata verde simpla.

Ingrediente:

  • 500 grame cartofi,
  • 1 ou batut,
  • 2 linguri amidon de porumb sau faina,
  • 2 fire ceapa verde tocate marunt sau o ceapă uscata,
  • 1 legatura patrunel proaspat tocat,
  • 1 legatura marar proaspat tocat,
  • 3 catei de usturoi,
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata,
  • sare,
  • piper,
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

1. Fierbeti cartofii in coaja, apoi lasati-i sa se raceasca complet, cutatati-i de coaja si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici.

2. Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.Din aluatul obtinut formati 6 chiftele de cartofi (daca aluatul este prea moale mai adaugati o lingura amidon sau faina). Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Prajiti chiftele din cartofi la foc mic cateva minute pe fiecare parte.

3. Scoateti chiftelele pe un platou pe care ati pus un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime. Serviti chiftelele de cartofi calde.

Spor la treaba si pofta buna!