Tort inteligent, cu umplutură cremoasă – Un dulce rapid pe care să-l incerci cu încredere

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 2 pahare de lapte (cald)
  • 1 pahar de apa
  • 1 pahar de zahar
  • 115 gr de faina
  • 125 gr de unt
  • 1 lingurita de vanilie

Mod de preparare:

1. Albusurile, separate atent de galbenusuri, le puneti intr-un vas uscat. Adaugati un praf de sare si le bateti spuma tare.

2. Topiti si racoriti untul.

3. La galbenusuri adaugati apa si zaharul, bateti ingredientele, apoi incorporati untul topit si amestecati.

4. Turnati laptele in compozitia de galbenusuri, apoi adaugati faina si amestecati bine aluatul.

5. Adaugati albusurile spuma si amestecati.

6. Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu unt si infainata. Dati tava la cuptorul preincins pâna la 180 grade Celsius, pentru 1 ora.

7. Lasati prajitura inteligenta sa se raceasca complet, presarati-o cu zahar pudra si decorati-o dupa plac. O puteti portiona inainte de
servire.

Prajitura desteapta gingasa si delicioasa este gata.