Cornuleţe de post în două culori – Sunt delicioase şi foarte uşor de preparat

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 cană cu apă
  • 1/2 cană cu zahăr și mirodenii

Pentru aluat vom avea nevoie de:

  • 200 g ulei
  • 300 g apă minerală
  • 4 linguri cu zahăr
  • 1 pliculeţ de praf de copt sau 1 cubuleţ de drojdie
  • două plicuri zahăr vanilat
  • făină cât cuprinde

Vom avea nevoie de două foi. Pentru ambele foi folosim aceleași cantități de ingrediente, doar că la a doua foaie înlocuim zahărul vanilat cu esență de rom și adăugăm două linguri mari cu cacao.

Pentru umplutură vom avea nevoie de doar 500 g de rahat.

Iar pentru decor, putem folosi nucă de cocos sau zahăr vanilat.

Mod de preparare.

Pentru foi, folosim ingredientele de mai sus, în ordinea în care sunt scrise, le amestecăm bine, iar praful de copt îl stingem în zeamă de lămâie, iar dacă se foloseşte drojdie, atunci aceasta se dizolvă în puţină apă calduţă cu un pic de zahăr şi se lasă la dospit vreo 45 de minute.

Se fosmează foi mici, rotunde și se suprapun cea cu cacao peste cea simplă.După ce se suprapun se mai întind puțin până se aplatizează bine.Rahatul se taie cubulete mici, se întorc pe partea cu foaia albă şi se rulează dinspre partea mare către cea mică.Încingem cuptor în prealabil la foc mediu.

Apoi punem pe tavă o hârtie de copt și așezăm cornulețele. După ce scoatem cornulețele de la cuptor, le lăsăm puțin să se răcească și apoi se tăvălesc prin nucă de cocos sau zahăr pe toate părţile.Se mănâncă atât calde cât şi reci, după preferințele fiecăruia.

Sper să vă placă această rețetă de cornulețe de post delicioasă și foarte ușor de preparat.Incearca aceasta reteta de cornulete in doua culor și dacă ți-a plăcut împarte rețeta și cu prietenii tăi.