Plăcinte cu varză – Sunt gustoase, se fac foarte ușor și mai sunt și de post

Pentru a prepara această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente…

Ingrediente necesare:

  • 2 aluaturi de tip foietaj
  • O varza mica, taiata fin
  • 3 fire de marar proaspat, taiat fin, sau mai mult dupa gust
  • 3 linguri de unt sau mai mult dupa gust
  • Un ou batut
  • 3 oua fierte tari, curatate si taiate, sau mai multe dupa gust
  • Sare dupa gust

Mod de preparare

1. Topeste untul intr-o cratita mare, la foc mic spre mediu. Adauga varza si las-o la gatit pana cand devine moale, dar fara a se inchide la culoare, timp de aproximativ 30 de minute. Ia de pe foc si las-o sa se raceasca, timp de 10 pana la 15 minute.

2. Incalzeste cuptorul pana la 200 de grade Celsius.

3. Amesteca varza cu oule fierte tari si cu mararul, dupa care adaugi si sarea, dupa gust.

4. Tapeteaza o tava de placinta cu un strat de aluat, peste care pui umplutura de varza, avand grija sa lasi niste spatiu in jurul marginilor. Acopera cu al doilea strat de aluat si uneste-le marginile. Acopera partea de sus cu oul batut.

5. Lasa la copt in cuptorul preincalzit, timp de 40 pana la 45 de minute, pana cand capata o culoare aurie.

Loading...