Bicarbonatul de sodiu este de mare ajutor în grădină – Cum poate fi folosit

Bicarbonatul de sodiu este pe buna dreptate unul din ajutoarele gradinarului si poate fi cumparat cu usurinta in orice magazin alimentar. Acest produs este folosit intr-atat de multe domenii, incat trebuie inclus in lista produselor de prima necesitate la inceputul sezonului de gradinarit sau poate chiar mai devreme! Pentru ca fara bicarbonatul de sodiu este greu sa-ti imaginezi o gradina moderna, este de ajutor practic in orice situatie.

Daca cresteti in gradina vita-de-vie, nu uitati sa o stropiti in perioada de maturare a strugurilor cu o solutie de bicarbonat.

Iata reteta:

Dizolvati 75 grame de bicarbonat de sodiu in 10 litri de apa, dupa care pulverizati vita-de-vie.

Aceasta procedura va proteja strugurii de putregaiul cenusiu si va creste, de asemenea, continutul de zahar din bobite. Acelasi amestec se foloseste pentru stropirea tuturor pomilor pentru combaterea omizilor.

Totodata, bicarbonatul de sodiu este unul din preparatele eficiente in lupta contra manei. Solutia se obtine din:

  • 1 lingurita de bicarbonat dizolvat in 1 litru de apa calda.

Solutia poate fi folosita pentru stropiri profilactice ale castravetilor.

Agrisul si coacazul se prelucreaza cu un preparat complex:

  • 1 pastila de aspirina
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 1 lingurita de solutie de spalat vase sau sapun lichid

Se amesteca toate componentele si se adauga in 4,5 litri de apa. Daca udati castravetii cu solutie de bicarbonat (1 lingura la 10 l de apa), puteti preveni ingalbenirea prematura a frunzelor. Ca sa scape de omizi, multi gradinari presara frunzele de varza cu bicarbonat de sodiu.

Loading...