Gogoși fierbinți și pufoase în mai puțin de 20 de minute – Nu necesită dospit

Gogoși fierbinți și pufoase în mai puțin de 20 de minute? Da, te rog! Așa se fac, nu necesită dospit…

Ingrediente:

  • 1 praf sare
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 bucati oua
  • 50 g zahar
  • 6 pliculete zahar vanilat
  • 600 g iaurt
  • ulei
  • zeama de la o lamaie
  • 1 plic zahar pudra
  • 1 bucata fiola esenta rom

Mod de preparare:

Amestecati bine intr-un castron ouale cu iaurt, esenta de rom, zeama de la o lamaie, zaharul si sarea. Amestecati separat praful de copt cu faina. Inglobati faina in aluatul umed si amestecati bine, pana la omogenizare.

Intr-o cratita sau tigaie mai inalta incingeti uleiul cat pentru o friteuza. Luati cate o lingura din amestecul pentru gogosi si turnati incet, dintr-o singura miscare in uleiul incins. Daca nu se intoc singure, intoarceti gogosile pe cealalta parte cand devin aurii.

Scoateti gogosile pe un servet de hartie, sau un gratar, sa se scurga uleiul in exces. Pudrati cu zahar pudra si eventual scortisoara si serviti calde sau lasati sa se raceasca.