Prăjitura Valurile Dunării – Foarte delicioasă și ușor de făcut

Pentru a o pregăti, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente

Pentru blat:

  • 150 ml de lapte
  • 150 ml de ulei
  • 150-170 de grame de zahăr
  • 4 ouă
  • 1 plic de praf de copt
  • 250 de grame de vișine
  • 350-400 grame de făină
  • 2 linguri de cacao

Pentru cremă:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • esență de vanilie
  • 4 linguri de zahăr
  • 400 ml de lapte
  • 1 plic budincă de vanilie

Pentru glazură:

  • 100 de grame de ciocolată amăruie
  • 100 ml de frișcă lichidă

Mod de preparare:

Pentru blatul prăjiturii Valurile Dunării, se bat bine ouăle cu zahărul până când compoziția devine cremoasă.

Se adaugă laptele și uleiul, iar la final se pune făina și praful de copt. Compoziția se împarte în două părți, iar într-una dintre acestea se adaugă cacaua.

Într-o tavă se pune hârtia de copt și se toarnă în ea compoziția albă. Se adaugă vișinele pe toată suprafața prăjiturii și apoi blatul se bagă la cuptor (la foc mediu). Se pune pe foc laptele împreună cu zahărul, esența și budinca de vanilie și se amestecă încontinuu până când începe să se îngroașe.

Se ia de pe foc și, în timp ce se răcească, se amerstecă în ea din când în când.

Pentru pasul următor, se bate frișca cu pliculețul întăritor până se îngroașă și se adaugă în budinca de vanilie, apoi se omogenizează. Această cremă se întinde peste prăjitura Valurile Dunării.

Acum e momentul să se topească ciocolata împreună cu frișca lichită, se lasă la răcit și apoi se întinde peste cremă.

La final, trasăm valuri pe întreaga suprafață a prăjiturii cu ajutorul unei furculițe și astfel obținem delicioasa prăjitură Valurile Dunării.

Poftă bună!