Tiramisu autentic – Rețeta originală de la un celebru bucătar italian

Tiramisu autentic – Rețeta originală de la un celebru bucătar italian. Este o reteta destul de usor de facut, insa trebuie sa fiti atente la detalii, deoarece chestii pe care la prima vedere nu le considerati importante, pot face diferenta la final

Ingrediente:

  • 200 ml smantana dulce
  • cafea rece
  • 350 g piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 6 oua separate
  • lichior
  • 10 linguri zahar
  • cacao pudra

Mod de preparare:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul.

Se mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga mascarponele in compozitie si se omogenizeaza.

Se adauga lichiorul si smantana si se omogenizeaza.

Se cufunda piscoturile in cafea, apoi se aranjeaza un strat pe un platou.

Se acopera cu crema pregatita cu mascarpone si cu putina cacao.

Se acopera cu al doilea strat de piscoturi, apoi se repeta cu un strat de mascarpone, unul de cacao si tot asa pana la final.

Se lasa tava in frigider 2-3 ore.