Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fosta șefă a DIICOT România, Alina Bica, urmărită internațional, a fost prinsă de polițiști în Italia

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, urmărită internațional cu mandat european pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, a fost prinsă de polițiștii din Italia, transmite Digi24.

„Alina Bica Mihaela, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani, și Bene Ioan, urmarit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani și 2 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă”, a declarat presei, vineri seara, inspectorul-șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu.

Poliția Română a dat-o în urmărire pe fosta șefă DIICOT Alina Bica la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, după ce instanța supremă i-a respins apelul, iar aceasta a rămas cu pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare. Alina Bica, judecată în mai multe dosare, a plecat din țară în 2018, înainte ca procesele sale să se încheie. Ea a mers mai întâi în Costa Rica, unde, la un moment dat a fost fotografiată în compania Elenei Udrea. Alina Bica a fost reținută la un moment dat în Costa Rica, dar ulterior a fost eliberată.

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, spunea în noiembrie anul trecut că Alina Bica s-ar afla în Spania și că statul român va face demersuri pentru extrădare.

Alina Bica a fost secretar de stat în perioada mandatelor anterioare deţinute la Ministerul Justiţiei de Cătălin Predoiu.