Clătite cu bere, pufoase și delicioase – Rețetă de la Chef Florin Dumitrescu

Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere este tigaia. Numai o tigaie buna, de calitate, va asigura o experienta culinara deosebita, dar si mai putin timp pierdut in bucatarie.

O tigaie potrivita pentru prepararea clatitelor are coada lunga si peretii laterali nu foarte inalti. Trebuie sa te asiguri ca aceasta nu “prinde” aluatul. Tigaile moderne, din teflon, sunt ideale, dar si una clasica, neagra, cum gasesti prin bucataria bunicii isi va face treaba bine.

Deserturile preparate in casa sunt printre cele mai delicioase gustari. Iar intre acestea, clatitele ocupa un loc special. Ne-au indulcit copilaria si de ele ne leaga poate unele dintre cele mai frumoase amintiri de familie.

Clatitele pot fi facute cu gem, dulceata, marmelada, ciocolata, dar pot fi si sarate, cu branza, urda sau, de ce nu, spanac. Pot fi consumate singure sau pot insoti un alt fel de mancare. De exemplu, cele cu verdeturi merg foarte bine la o supa de vacuta.

Chef Dumitrescu le-a dezvăluit fanilor reţeta sa secretă pentru cele mai delicioase clătite cu miere şi nuci.

Ingrediente:

  • 200 gr făină
  • 1 ou
  • 100 gr zahăr
  • un praf de sare
  • 350 ml lapte
  • 50 ml bere
  • ulei
  • 200 gr nuci
  • 50 ml miere
  • zahăr pudră

Paşi de urmat:

Pentru a savura cele mai delicioase şi pufoase clătite, amestecaţi făina cu ouăle, zahărul, sarea şi adăugaţi laptele treptat, până obţineţi un amestec omogen. La final, adăugaţi berea şi câteva picături de ulei. Astfel, vor fi extrem de pufoase şi deloc uscate.

Pentru umplutură, prăjiţi nucile în tigaie, fără ulei. Le lăsaţi la răcit, apoi amestecaţi cu mierea.