Tort de ciocolată și nucă de cocos – Întreaga familie îl va adora

Ingrediente:

  • lapte – 200 ml;
  • zahar – 100 g;
  • oua – 2 buc .;
  • ulei – 100 ml;
  • faina – 200 g;
  • cacao – 2 linguri;
  • praf de copt – 16 g.

Pentru crema:

  • oua – 4 buc .;
  • faina – 2 linguri;
  • zahar – 200 g;
  • lapte – 500 ml;
  • unt – 100 g;
  • fulgi de nuca de cocos – 200 g
  • esenta de vanilie dupa gust.

Mod de preparare:

Bateti ouale intr-o spuma pufoasa, adaugati zahar, zahar vanilat, bateti din nou.

Apoi adaugati faina, lapte si bateti din nou.

Gatiti crema la foc mic pana se ingroasa.

Raciti crema finita, adaugati unt batut si fulgi de nuca de cocos, amestecati.

Pregatiti aluatul: bateti ouale si zaharul pana se topeste zaharul.

Se toarna lapte si ulei, se amesteca.

Adaugati faina cernuta cu praful de copt, framantati aluatul, apoi adaugati cacao si amestecati.

Se toarna jumatate din aluat intr-o forma de copt in care am pus hartie de copt.

Se coace la 180 C timp de 6 minute.

Apoi intindem crema peste tort, o nivelam, turnam deasupra restul de blat.

Coaceti inca 25-30 de minute.

Decoram tortul cu fulgi de nuca de cocos.