Tineți picioarele în oțet 30 de minute – Bunicii tăi știau acest leac uimitor

Oţetul de mere este unul din alimentele folosite în scop culinar dar şi sanitar. Acesta este utilizat de gospodine la curăţarea toaletelor, a vaselor, a chiuvetei ori a obiectelor care nu doar că s-au murdărit prin casă de praf, dar au şi un miros stătut. Oţetul de mere este bun şi pentru redarea strălucirii mochetei, a clanţelor de la uşi şi a geamurilor.

Ce se întâmplă dacă îţi ţii picioarele în oţet timp de 30 de minute:

1. Vei scăpa de mirosul neplăcut al picioarelor. Pune-ţi alarma să te atenţioneze peste 30 de minute şi scoate-ţi apoi picioarele din lighean fără să le ştergi. Lasă câteva minute picioarele libere şi apoi foloseşte un prosop moale pentru a le şterge.

2. Elimină bacteriile care se depun pe picioare şi reduce riscul de formare a ciupercii piciorului. Dacă îţi speli des picioarele cu oţet, vei avea unghii mai sănătoase şi vor creşte mai repede, iar călcâiele tale nu vor mai crăpa.

3. Oţetul de mere ajută la recăpătarea fineţii picioarelor. Dacă umbli mult într-o zi, acestea pot avea aspect uscat şi bătătoritul străzilor se resimte mai ales la final de zi.

Alte utilizări ale oţetului:

  • dacă introduci oţet de mere într-un şampon simplu, fără arome, vei scapă mai repede de mătreaţă şi vei evita ca firele de păr să se roadă;
  • amestecă oţet cu miere de albine şi fă gargară pentru a vindeca gâtul inflamat şi roşu;
  • dacă vrei ca pantofii tăi să nu mai aibă un miros neplăcut, pulverizează oţet de mere în fiecare seară şi dimineaţă, înainte să îi încalţi.