Am făcut în multe feluri puiul, dar această rețetă este incredibilă. Acum îl pregătesc doar așa

INGREDIENTE:
Carne de pui (pulpe, aripioare, ş.a) – 1 kg
Lipie subţire – 4 foi
Usturoi – 4 căței
Iaurt – 200 ml
Ardei gras – 1 bucată
Nucușoară – o priză
Sare, piper negru şi boia iute – după gust
Unt – 50 g
MOD DE PREPARARE:

1. Curățați ardeiul gras şi usturoiul. Mărunțiți legumele în blender până obțineți piureu.

2. Turnați piureul într-un bol, adăugați iaurtul şi condimentele. Amestecaţi compoziţia.

3. Puneți pulpele de pui în acest amestec şi lăsați-le să se marineze 1 oră.

4. Ungeți forma de copt cu unt. Așezați foile de lipie. Ungeți-le cu untul rămas.

5. Aşezaţi pulpele de pui peste lipie, turnați sosul şi dați forma la cuptor.

6. Coaceți carnea în cuptorul preîncălzit la temperatura 180-200°C, timp de 50-60 minute, până se rumenește frumos.

O altă variantă de pregătire a acestei mâncări ar fi să înveliți fiecare pulpă de pui în lipie, să turnați sosul peste ele, apoi să le dați la cuptor.