Așa prepari cei mai buni Cârnați de casă! Rețetă tradițională românească

INGREDIENTE:
3 kg de carne de porc
1,5 kg carne de vită
3 căpățâni de usturoi
1 lingură de cimbru uscat
2 linguri de boia dulce
1 lingură de boia iute
1 linguriță de piper negru
sare grunjoasă – după gust
½ linguriță de ienibahar
intestine de porc

MOD DE PREPARARE:
1. Spălaţi şi curăţaţi bine intestinele. Puneți-le în apă caldă cu sare, bicarbonat şi puţin oțet ca să se dezinfecteze bine şi să se albească.

2. Dizolvați 1 lingură de sare în 300 ml de apă.

3. Mărunţiţi carnea de porc şi de vită în maşina de tocat.

4. Adăugați usturoiul zdrobit, o priză de sare şi piper, puţină soluție de sare şi celelalte condimente.

5. Dacă carnea nu e prea grasă, adăugați slănină tocată pentru a obține o compoziție suculentă.

6. Amestecţi bine tocătura cu mâinile şi lăsaţi-o o noapte.

7. Pregătiţi mașina de tocat carne, punând în capăt tubul special de umplut cârnații.

8. Luați un intestin şi-l trageţi pe tub până la capăt. Faceți un nod la capăt şi umpleți intestinul cu tocătură, apoi faceți un nod şi la celălalt capăt al intestinului. Primul cârnaţ e gata. Continuați până terminați toate ingredientele.

9. În condiții casnice cârnații pot fi prăjiți, fierți şi copţi sau combinând aceste metode de preparare. Indiferent de metoda pe care o alegeți trebuie să respectați o anumită temperatură: pentru a menține cârnații suculenți, temperatura nu trebuie să depășească 80°C.