Ruladă din dovleac cu cremă de ciocolată

Ingrediente:
Pentru aluat:
3 ouă
150 g de zahăr
250-300 g de dovleac
200 g de făină
10 g praf de copt
1 linguriţă de zahăr vanilat
1 linguriţă de scorţişoară
1/2 linguriţă de cardamom

Pentru umplutură:
100 g de ciocolata neagră
10-15 g de unt
300 g de brânză moale

Mod de preparare:
1.Dovleacul se fierbe, se scurge de apă şi se dă prin blender sau se pasează până devine piureu.

2.Făina se amestecă cu praful de copt, zahărul vanilat, scorţişoara şi cardamomul.

3.Ouăle se bat cu zahărul până devine spumă, apoi se adaugă piureul de dovleac şi se continuă de mixat.

4.Se adaugă treptat amestecul uscat şi se mixează la o viteză mică.

5.Aluatul se toarnă în tava (37-33 cm) tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei, se nivelează şi se dă în cuptorul preâncălzit la 190 de grade timp de 10-13 minute.

6.Se scoate din cuptor, se rulează şi se lasă să se răcească.

7.Pentru cremă, untul se topeşte cu ciocolata, apoi se adaugă peste brânză şi se mixează bine (pentru iubitorii de dulce se poate de adăugat zahăr pudră).

8.Blatul se unge uniform cu cremă şi se rulează. Se decorează şi se pune în frigider pentru îmbibare.

Poftă bună!