Supă de fasole cu gust divin, după rețeta bunicii

INGREDIENTE: pentru 3 litri de apă

Fasole – 400 g

Cartofi – 3 bucăţi

Ceapă – 1 bucată

Orez – 1/4 pahar

Făină – 1 lingură

Morcov – 1 bucată

Ulei – 30 ml

Piper negru măcinat – după gust

Sare, verdeață – după gust

MOD DE PREPARARE:

1. Fierbeți fasolea până e gata.

2. În apa clocotită adăugați cartofii tăiați bucăţi, fasolea fiartă, orezul spălat, jumătate de morcov şi ceapă tăiate cubulețe mici. Fierbeți până când cartofii şi orezul vor fi gata.

3. Într-o tigaie căliți în ulei, ceapa şi morcovul rămas. Adăugați făina. Amestecați, gătiți cca 1 minută.

4. Adăugați ingredientele prăjite în oala cu supă. Condimentați cu sare şi piper după gust. Gătiți încă 5 minute.

5. La final adăugați verdeața tăiată mărunt. Serviți cu plăcere!