Tort “Medovik” cu ciocolată şi cremă fină de smântână

Ingrediente:
Pentru aluat:
3 ouă
150 g de zahăr
80 g de miere
30 g de cacao
400 g de făină + 100 g pentru presărare
80 g de unt
1 lingură de bicarbonat de sodiu

Pentru cremă:
400 g de smântână 30%
150 g de zahăr pudră
200 g de frişcă lichidă 30 %

Mod de preparare:
1.Pentru aluat, pe o baie de aburi se amestecă zahărul, mierea şi untul.

2.După ce zahărul s-a topit complet, se adaugă bicarbonatul de sodiu şi se amestecă intens cu telul, apoi se ia de pe baia de aburi.

3.Ouăle se bat, apoi se adaugă treptat amestecând încontinuu, numai după ce amestecul s-a răcit puţin.

4.Se adaugă cacao şi se amestecă.

5.Se adaugă făina (400 g) treptat şi se amestecă. Făină nu se mai adaugă chiar dacă aluatul vi se pare cam moale.

6.Aluatul se pune într-o pungă şi se bagă în frigider pentru o oră.

7.Aluatul se scoate din frigider, se pune pe masa presărată cu făină şi se frământă un pic, apoi se împarte în 10 părţi şi se formează biluţe.

8.Fiecare biluţă se întinde cu sucitorul, se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă în cuptorul preâncălzit la 180 de grade timp de 4-6 minute.

5.Pentru cremă, smântâna cu zahărul se bate spumă.

6.Separat se bate frişca, apoi se adaugă peste smântână şi se amestecă uşor.

7.Foile se ung cu cremă şi se presează puţin. Tortul se dă în frigider pentru 5-12 ore.

Poftă bună!